. Triamcinolonacetonide - Behandeling met triamcinolonacetonide
triamcinolon

Triamcinolonacetonide

Triamcinolonacetonide en triamcinolon worden regelmatig door elkaar gehaald. Dit is niet gek, gezien de stoffen zeer sterk op elkaar lijken en in werking ook vrijwel identiek zijn. Net als triamcinolon is ook triamcinolonacetonide in zalfvorm verkrijgbaar.

Triamcinolonacetonide bij hooikoorts

Hooikoorts is een allergische reactie van het lichaam op met name pollen, die vooral in de lente veel in de lucht hangen. De reactie op hooikoorts kan hevig zijn en de patiënt soms ernstig beperken in het functioneren. Vaak is de neus, en hiermee ook de ogen, ernstig aangedaan, resulterend in een verstopte neus of loopneus en traanogen. Triamcinolonacetonide is een veelgebruikt medicijn bij hooikoorts. Het medicijn kan makkelijk verstuift worden in de neus, waar het neusslijmvlies snel tot rust wordt gebracht.

Triamcinolonacetonide zalf

Net als triamcinolon kan ook triamcinolonacetonide in zalfvorm worden gesmeerd op de huid. De aandoeningen waarvoor triamcinolonacetonide geschikt is lopen uiteen van atopisch eczeem tot psoriasis en jeuk. De werkingen van triamcinolonacetonide zalf is identiek aan die van triamcinolonzalf. Kijk voor meer informatie hierover op de pagina triamcinolon zalf.