. Triamcinolon zalf - Zalf met triamcinolon
triamcinolon

Triamcinolon zalf

Triamcinolon is door zijn structuur uitstekend geschikt voor toediening in de vorm van een zalf. Op deze manier kan heel gericht triamcinolon worden toegediend, zonder gezonde omliggende gebieden ook bloot te stellen aan triamcinolon. Dit verkleint het risico op bijwerkingen als gevolg van triamcinolongebruik.

Huidaandoeningen triamcinolon zalf

Bij huidaandoeningen die gebaseerd zijn op reacties van het immuunsysteem, is triamcinolon zalf een geschikt medicijn om de symptomen te verminderen. Bij huidaandoeningen kunt u denken aan enkele types eczeem, jeuk, psoriasis en een geïrriteerde rode huid. Triamcinolon zalf remt plaatselijk het immuunsysteem, waardoor de ontstekingsreactie afneemt. Dankzij de zalf kan triamcinolon zeer gericht worden toegediend, waardoor de kans op bijwerkingen tot een minimum beperkt blijft.

Sterkte triamcinolon zalf

Van verschillende corticosteroïden zijn zalfvormen beschikbaar die gebruikt kunnen worden voor de behandeling van behaalde huidaandoeningen. De sterkte van de verschillende zalven worden ingedeeld in een categorie, van zwak naar zeer sterk. De sterkste zalven worden gebruikt voor agressieve eczeemtypes, de zwakke zalven, zoals hydrocortisonzalf, zijn geschikt voor lichte ontstekingen. Triamcinolon zalf behoort tot de vrij sterk werkzame corticosteroïdezalven, oftewel klasse 2.