. Triamcinolon injectie - Injectie met triamcinolon
triamcinolon

Triamcinolon injectie

Triamcinolon kan door plaatselijke toediening vrij lokaal werkzaam zijn. Dit is voordelig, omdat de stof zelf niet specifiek voor één weefsel of orgaan is. Op deze manier voorkom je bijwerkingen in andere delen van het lichaam. Een plaatselijk toediening kan in sommige gevallen met de triamcinolon injectie.

Wanneer triamcinolon injectie

De triamcinolon injectie kan in veel situaties worden toegediend. Meestal gaat het om gewrichtsklachten die zijn ontstaan door bijvoorbeeld een ontsteking (artritis). Een voorbeeld van een situatie waar een triamcinolon injectie in het gewricht kan worden toegediend is reumatoïde artritis. Daarnaast kan een triamcinolon injectie worden toegediend bij huidverdikkingen, (grote) littekens en peesontstekingen.

Effect triamcinolon injectie

De triamcinolon injectie zorgt voor een relatief snelle verlichting van de klachten. Bij een triamcinolon injectie in de gewrichten of pezen kan er al snel gemakkelijker en met minder pijn worden bewogen. De triamcinolon injectie blijft enkele weken werkzaam. Afhankelijk van de locatie van de injectie kan er slechts twee tot drie keer een triamcinolon injectie worden toegediend. Hierna zal de injectie geen effect meer hebben. Het lichaam went relatief snel aan triamcinolon en wordt er ongevoelig voor.